Markedsføre webshop?

For å lykkes med en webshop er det viktig at man har kunder, og for at de skal komme til nettopp din webshop må du vise at den finnes. Hvordan kan du gjøre det på beste og billigste måte? 

Det er liten tvil om at det å starte en bedrift koster penger, da er det viktig å spare penger der man kan. På posten for markedsføring kan du glatt fjerne en god del utgifter om du vet om et knippe med billige teknikker for å fremme din webshop på nettet. Mye kan du gjøre selv, men det finnes også byrå som tar seg av disse tingene, og ved å være bevist kan du spare penger på disse også.

SEO

SEO, eller søkemotoroptimalisering som det også kalles er et genialt verktøy for å markedsføre din webshop. Her finnes det mange triks som kan hjelpe deg. Skriv lange tekster og produktbeskrivelser som inneholder viktige nøkkelord for å få din butikk høyt opp på for eksempel Google. Benytt deg av linkbuilding, det vil si at du deler relevante linker på din side, og at de stedene du linker til også har link til deg. Benytt deg av SEO-vennlige linker som beskriver produktet. Ikke bruk generiske varenummer. Lag unike meta-titler og beskrivelser til hvert produkt og unngå så langt som mulig å kopiere tekstene dine.

Tilbud og rabattkuponger

Det finnes også muligheter for deg til å spare penger ved å tilby kundene gode tilbud. EN måte å gjøre dette på er gjennom rabattkoder som du kan legge inn for eksempel på http://www.rabattkodnorge.com/ eller andre sider for rabattkoder. Her når du den prisbevisste kunden og om du ønsker faste kunder lønner det seg å legge seg på en attraktiv pris.

Adwords

Dette er et genialt verktøy for markedsføring i Google, som får deg opp som annonsør både på topp og på siden av google.no. I motsetning til andre lignende tjenester, betaler du her bare en gang og det er når anonsene faktisk fører til besøkende på din side. Du bestemmer også hvor mye hvert klikk skal koste, og den prisen er med på å bestemme din plassering. Google gir deg en anbefalt pris og du setter selv dine egne budsjetter for hvor mye du ønsker å bruke på disse annonsene. Setter du opp et daglig budsjett unngår du at budsjettet overskrides, samt du får en jevn synlighet, hvilket gir jevnere trafikk til webshoppen din.

Markedsføring i sosiale medier

Visste du at du kan betale for annonsering på sosiale medier også? Det kan du, men det finnes også mye du kan gjøre gratis for å fremme din webshop på sosiale medier. Begynn med å opprette en firmaside på de største sosiale medier som for eksempel Facebook, Google Plus og Twitter. Så må du begynne å samle følgere og det kan gjøres på mange forskjellige måter. Konkurranser er en god måte å lokke følgere til siden din på. Belønn følgerne dine med gode tilbud og skriv stadige statusoppdateringer. Underhold følgerne dine med vitser og morsomme bilder!

Logotyper for sosiale medier