Reklame og streaming?

Det å leie filmer eller høre musikk via streaming tjenester blir stadig mer populært. De fleste tjenester betaler du for, er det da greit med reklame? 

Vi forbrukere er en vanskelig gruppe å bli klok på. Men enkelte ting kan man si ganske klart og tydelig. Vi liker ikke å bruke penger, med mindre det faktisk er noe vi liker å bruke penger på. Vi er selvfølgelig opptatt av hva ting koster, og hva man får igjen for pengene. Problemet er at det er også streaming tjenestene blitt etter hvert.

Hva er egentlig en streaming tjeneste?

Jo, det er ganske enkelt en tjeneste som du kan benytte deg av via internett, til å se film eller høre musikk. Noen streaming tjenester er gratis, men da må du overleve reklameinnslag i filmene eller mellom sangene du hører på. Youtube er et eksempel på streamingtjeneste hvor du for eksempel kan se musikkvideoer, med reklame selvsagt.

Men det finnes flere streaming tjenester hvor du betaler for filmleie på nett, som for eksempel Film2Home eller netflix. Det som er det viktige for disse tjenestene og deres suksess er deres utvalg, og utvalget bestemmes gjennom deres kjøp av rettigheter. De må med andre ord betale for rettighetene til å vise filmene eller sende musikken og dette krever forhandlinger, for hvert land. Netflix har for eksempel et helt annet utvalg i USA, enn i Norge.

Er det greit?

Forbrukere sier at de syns det er greit å betale for en tjeneste så lenge de slipper unna all reklamen, det er nemlig noe de fleste er utrolig lei av. Samtidig er dette også en kilde til større inntekter for selskapene som streamer. Da får de både abonnementsinntekter OG reklameinntekter. Men mange forbrukere føler da de sitter igjen med skjegget i postkassen, ettersom de både må betale for tjenesten og ha reklame gjennom tjenesten.

Samtidig er det en ting som publikum setter høyere enn alt, og det er utvalget. Det er viktig at forbrukeren forstår prosessene bak det å drive med streaming, og at de forstår at mer inntekter, fører til bedre utvalg. Hva syns du?